Introduktion

"Novicus" är ett handelsskepp i en värld som vi i mångt och mycket lånar från Warhammer 40k-universumet. 40k baseras på vår värld fastän i 41-årtusendet där vår teknik är att betrakta som forntida, men är kanske just därför högst eftertraktad - och oerhört sällsynt. Det är ifrån Novicus vi utgår i våra spel och en stor del till att rollerna möts och..nå..umgås.


Maskiner i denna värld kräver teknikpräster (tech-priests) för att kunna fungera och repareras. Allra bäst är det om man kan Binära talsystemet, men alla maskiner påstås bära andar som får dem att fungera - och de kan bäst förmå sig till att samarbeta om man kan genomföra rätt ritualer. Likväl är just teknik en del av världens grundvalar och det är inte sällsynt med implantat och mekaniska hjälpmedel, samt högteknologiska vapen.

Världen är annars en hård plats. Människovärdet är lågt och miljontals dör utan att någon så mycket som blinkar. De rika är rika, de fattiga äger inget alls och de som lyckats hamna i mitten kämpar hårt för att inte sjunka.

För inspiration använder vi 40k-rollspelen "Rogue Trader" och "Dark Heresy", men det är just till inspiration och inte som ett regelsystem. Man kan även googla Warhammer 40k eller läsa någon utav de många romaner som skrivits inom 40k-världen för att få sig ett hum om hur världen fungerar.

Vi friformar allt och det rekommenderas att man läser sidans allmänna regler samt att det är otillåtet med slutna handlingar utan att man frågat om tillåtelse hos gällande medspelare först.
Med slutna handlingar menas:
"Hon greppade pistolen och avlossade ett dödande skott mitt mellan ögonen på roll X."
Istället kan man skriva "Hon greppade pistolen och sköt" varav medspelaren utav roll X själv får bestämma utgången av skottet.

Det är bara människor i variationer som tillåts, utom i särskilda undantagsfall, som i sådana fall måste diskuteras med gruppägaren; i detta fall VildKatt. Dvs. vill du t.ex spela Eldar eller Orch garanteras du ingenting.
Vi tar emot ansökningar utav alla som är intresserade via PM.

Här gäller 15+ för att spela

Läs gärna vidare introduktion också innan du postar ditt första meddelande (länken fungerar endast för medlemmar).

Triggervarningar: Grafiskt våld, skräckelement

3 Crew

Ansökan

1. Bli medlem
2. Skicka PM till VildKatt
3. Bli Godkänd
4. SPELA!

Kommentarer

You need to be a member of Dramatis Personae to add comments!

Join Dramatis Personae

Comments

 • Hur e det Tech-Priests, Cult Mechanicus och dyrkan av "Omnissiah" samt tron på "Maskin Anden"? O.o
 • GENERAL
  40K SÄGER NI. Jag blir genast lite intresserad ô_o Men jag är rätt dålig på 40K, jag har spelat det exakt en kampanj. Hur mkt expertinfo krävs?
  • Ingen särskild alls, mest att man fattar hur världen fungerar, att kejsaren är allsmäktig och att rymd är status. Typ. Har man spelar något 40k rollspel tidigare borde man i stort sett vara redo och klar!
  • DEATH TO THE FALSE EMPEROR!
 • Omg! 40k?! Awsome! ehem....*tar djupt andetag* WHAAAAAAGH!!!!~
  • Alldeles nystartade är vi också. ;)
  • Nice! ;) Orks!~ Orks!~ Orks!~
This reply was deleted.

Theme

Communication

Discord - Novicus